RECUPERAR EL BERENAR COM A PART D'UNA ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA

30.10.2017

Una alimentació equilibrada inclou el berenar com una ingesta que ha d'aportar-nos entre el 15 i el 20% de l'energia diària. Entre el dinar i el sopar es presenten de 6 a 7 hores sense menjar, el que pot fer que arribem a la cena amb fam o que piquem una mica més d'energia esperant que arribi l'hora de sopar. Es creu erròniament que saltant menjar perdrà pes. Aquesta pràctica comporta que l'organisme reservi més energia davant els llargs períodes de temps de dejú i que tinguem més fam a les menjades principals, pel que us ingerim més del que hauríem de fer. Si ja estem cansats de les peces de fruita i de les barretes de cereals, aquí hi ha algunes exemples de berenars  lleugeres, saciadors i saludables: 

• Torrada amb formatge fresc i mel 

• Galetes integrals amb formatge d'esbandir o melmelada sense sucre 

• Sandvitx de llenties, tomàquet i gall dindi

• Pa integral amb tomàquet triturat i oli d'oliva 

• Galetes d'arròs amb formatge d'esbandir i salmó 

• Fruita fresca trossejada amb iogurt natural 

• Frutos secs, un puñadito, en especial si a la tarda es fa alguna activitat física La millor beguda a la merienda és l'aigua, el cafè o les infusions, un got de llet o zumos naturals. En la preparació de la merienda es poden utilitzar alguns restes de productes que tenim a la nevera o alacena, insuficients per a una ració completa però ideals per combinar-los en petites porcions.

GALLETAS INTEGRALES

Ingredientes:

  • 175
  • gramos de harina integral
  • 110 gramos de mantequilla
  • 75 gramos de azúcar moreno
  • 20 gramos de miel
  • 5-10 gramos de semillas de sésamo (1 cucharada)
  • 1 pizca de sal
  • 1 pizca de canela
  • ½ cucharadita de bicarbonato

Preparación:

1 En un cuenco grande mezclar la harina, el azúcar, el sésamo, la sal, la canela y el bicarbonato.

2 Añadir la mantequilla a temperatura ambiente y la miel. Mezclar, primero con una cuchara y al final con las manos, hasta obtener una masa con los ingredientes bien amalgamados.

3 Formar una bola con la masa, cubrirla con film transparente y dejar reposar en la nevera durante una media hora.

4 Estirar la masa con el rodillo hasta que tenga un espesor de 5 - 8 mm.

5 Cortar las galletas con un cuchillo o con cortapastas, y ponerlas en una bandeja de horno engrasada o forrada con papel de horno.

7 Cocerlas durante unos 10-15 o hasta que estén doradas. Dejar enfriar. Guardar en lugar seco.

Contenido nutricional por 100 g:

Energía: 459.05 Kcal; Proteínas: 5,8 g; Grasas: 25.62 g; Hidratos de carbono: 51,332 g